maandag 8 juli 2013

De 19e dag

Vorige week was het onze trouwdag. En helaas net als vorig jaar waren we mijlenver uit elkaar. Er kwamen wel mailtjes binnen en mijn moeder en zus belden, maar deze 19e dag ging verder voorbij als alle andere dagen.
Natuurlijk is dat niet zo'n heel groot probleem en verder hadden we iets om ons op te verheugen.

Dit weekend hebben we het ingehaald met een lekker etentje in Pécs.
Er zit een restaurant, ik heb er al vaker over geschreven, wij vinden het goed en wij zijn er blij mee, maar helaas geldt dat voor te weinig mensen.
Het heeft een duur imago, dat vinden wij zeker niet kloppen en het gekke is dat dit imago vooral wordt verspreid door mensen die er langs gelopen zijn en een blik hebben geworpen en verder via via hebben gehoord dat het duur is. En kakineus nota bene ook nog....

Niets van dat alles, maar in ieder geval heeft die hoge drempel er voor gezorgd dat het restaurant al een paar keer het concept heeft moeten aanpassen. Minder "exclusief", ook een dagmenu, ook een hamburger, weliswaar een ambachtelijke, en een andere inrichting.

Tot mijn genoegen had ik op Facebook gelezen dat ze naast de Streetfood kaart dit weekend weer zouden beginnen met het maandelijkse Degusztációs menü, allemaal kleine gerechtjes met mooie ingrediënten, die vroeger de hoofdmoot vormden, maar ingehaald door de tijd nu alleen voor liefhebbers wordt geserveerd. We reserveerden.

Het was heerlijk, het was mooi en het was gezellig. De jongen die ons hielp had 3 jaar in de VS Hospitality Management gestudeerd en dat kon je merken, aan alles en nu maar hopen dat Pécs hem kan behouden.....

Er is net weer een lijst uitgebracht met de 50 beste restaurants van Hongarije, deze gelegenheid staat op nummer 12. Voor de belangstellenden, dit is wat wij aten:
 • amuse met tomaat en mozzarella en heerlijke olijfolie
 • Rilette van karper met geitenkaas mousse en dille
 • Terrine van eendenlever in een abrikozen soepje
 • Coquille St. Jacques met mango en avocado crème
 • Stukje Mangalica met groenten
 • Soesje met huisgemaakt zwarte bessen ijs
 • 2 mini koekjes bij de koffie
P had er nog een wijnarrangement bij en helaas, het was Pécs en dus moest er nog gereden worden en kon ik slechts ruiken,.....maar ook 5 leuke wijnen en een glas Peszgö om mee te beginnen.

Alleszins een 19e dag waardig!

De amuse op knapperig eigengebakken toast

Zalig op het terras!

De karper met geitenkaas

De eendenlever, verrukkelijk!

Heerlijke coquille, precies goed gebakken

De Mangalica

Voor het toetje en de koffie toch maar naar binnen....

1 opmerking:

 1. Natuurlijk eerst gefeliciteerd met jullie trouwdag. Mooi getal ook, negentien. En wat een fleurig jurkje! Ziet er allemaal heerlijk uit. Ja, liever vijf gangen lekker en klein dan één grote gang en dan heel groot. Ik hoop dat ze dit redden, ze verdienen het volgens mij echt.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen