dinsdag 23 juli 2013

Het water avontuur

Niet ver van ons vandaan ligt Anna fürdö, een aardig natuur park met leuke wandelroutes. Er is van alles te doen, we vermoeden dat er veel groepen komen, er is een huis met gastenkamers en een verblijf waar wel 35 mensen kunnen overnachten. Een prachtige authentieke open schuur met spit en oven, een ruimte voor workshops. Langs de wandelpaden staan borden met allerlei informatie over de flora en de fauna in het gebied, alleen in het Hongaars.

De route komt in het begin langs hertjes en wilde zwijnen, achter gaas uiteraard. Hoe wild Flicka in het bos ook is als ze een spoor ruikt en hoe snel ze er dan vandoor rent, zo timide was ze hier.....
Blinde Daks stak gewoon zijn kop door het gaas en stond neus aan neus met het zwijn maar Flicka deinsde achteruit toen het hert aanstalten maakte om kennis te maken.

Wij kwamen voor het water. Met dit weer is water natuurlijk altijd lekker en Daksi houdt van zwemmen. Bij de vijver aangekomen zagen we een nieuw bord. Verboden te zwemmen en voor de gelegenheid hadden ze dit in 3 talen opgeschreven. We liepen door en waren al snel vergeten wat we net hadden gelezen. Het fijne van H is dat het bijna nergens druk is, hier dus ook niet, zelfs op zondagmiddag kon je een kanon afschieten.

D rook het water al en we lieten hem met de pootjes erin. Nog aan de lange riem zwom hij langs de kant en bleef netjes in de buurt. Nog steeds geen mens te zien en daarom mocht D los. Die gelegenheid liet hij zich niet ontnemen en als een snelle bever schoot hij er van door, verder en verder de vijver op. We riepen maar hij zwom verder en ergens in het midden aangekomen ging hij in cirkels zwemmen. Nog maar een paar keer roepen zonder resultaat. Nu begonnen we onrustig te worden, hij ziet ons natuurlijk niet en hij leek ons niet te horen......

P kleedde zich uit tot op de onderbroek en scherpe rietstengels trotserend ging hij het water in, meteen hartstikke diep, om D te redden. Al snel waren ze terug en D vond het zo'n leuk spel dat hij nog wel een keer wilde...
Uit het bospad kwamen wandelaars en net op tijd was P weer aangekleed en slechts het natte vachtje van D verraadde onze overtreding.

Kennismaken met de zwijnen

Netjes aan de kant

Heerlijk!

En maar verder en verder...

3 opmerkingen:

 1. Mooi gezicht , die dappere dodo aan het zwemmen! Heb Anna Fürdö even opgezocht, wat een leuke plek en weer zoveel over de geschiedenis te ontdekken...Ja, jammer dat die borden nog steeds alleen in het hongaars zijn ( vaak), zou toch een kleine moeite moeten zijn om er tenminste één buitenlandse taal in het klein aan toe te voegen.
  Wij zwoegen wel door op het hongaars,maar dat kun je van vakantievierders toch niet echt verwachten....Die missen vaak veel op die manier. Jouw verhalen voegen dus veel toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Daksi, wat een leuke hond! Zijn oren gebruiken wanneer het nodig is. Eten en ballen, die zijn belangrijk voor het gehoor. Maar baasjes die hem terug roepen omdat hij toevallig lekker aan het zwemmen. Ja, daaaaaag. Gelukkig dat P een goede zwemmer is en zich in ondergoed in het water dompelde. Ondeugend, maar natuurlijk veel leuker dan als het bord er niet had gestaan. En Frouke, ik begrijp dat het toch in dit geval in drie talen was.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Míp je hebt gelijk, dat van dat zwemmen was in 3 talen,maar ik doelde eigenlijk op de flora- en faunaborden langs de paden, maar maakte een rare overgang in mijn verhaaltje. de interessante informatie die er verder te lezen is over dit voormalig priváthermaalbadterrein ook alleen in het hong. hier vlakbij in de bossen en rond en op de Zengö is dat net zo en dat vind ik toch jammer.

  BeantwoordenVerwijderen