dinsdag 31 juli 2012

De buikschuifbaan

Dit wordt vooral een fotoblog. Een fotoblog van bezoek dat wij mochten ontvangen. Leuk bezoek, alleszins leuk bezoek! De oudste vriend van P, in jaren vriendschap dan natuurlijk, met echtgenote en 2 dochters.

Iedereen die in een ander land gaat wonen kent de horror verhalen, van bezoek dat denkt dat je een hotel bent, dat je op elk moment van de dag eten kunt bereiden, dat je keuken een groot filiaal van AH is. Dat alles in en om het huis gemeenschappelijk bezit is en dat jouw tijd hun tijd is.

Niks van dit alles. Natuurlijk hadden we van alles in huis want dat doe je gewoon. Maar er kwam een kratje mee met boodschappen....en met dingen uit Holland die hier niet zijn. Er lagen wat stapels handdoeken op hun loft, maar er kwamen eigen tassen mee met handdoeken....en zo ging het verder......

Ik kon er overdag niet bij zijn maar 's avonds wel en dus aten we met z'n allen. En gezellig was het, nergens gemier over vreemde ingredienten of onbekende dingen. Alles gewoon proeven en geen problemen dat wij geen ice tea met prik hadden kunnen krijgen. Bij mijn laatste slok water stonden de dochters al klaar om mij bij te schenken. Het aanrecht was bevolkt met hulp, de gang was een drukke verkeersader van alles dat naar en van de tuin werd gebracht.
Er was belangstelling voor alles en het was gemeend. Vragen over ons leven, het dorp, de buren, de hondjes, het werk.....

De oudste dochter en ik droomden al over een kookworkshop bij vriendin M in de toekomst en de jongste was een ware fotoverslaggever, aan wier oog niets ontsnapte. Vooral Daksi was gewillig fotomodel, Coco trok zich terug en Flicka had vooral belangstelling voor de buikschuifbaan........

De buikschuifbaan werd uitgerold, opgeblazen en aangesloten op de slang uit de waterput en niet lang daarna was het buikschuiven geblazen. Leuk ding, nog nooit gezien. Helaas was de producent waarschijnlijk uit KINA, de dag erna was de zijkant lek, wat het buikschuiven deed stokken.

Zulk bezoek mag volgend jaar zo weer komen, en zulk bezoek wens je ook anderen toe.

Overdag bij pottenbakker Otto, leuk voor de cadeautjes

van de hoffotografeIn Szekszard, lekker koffie drinken

en daar istie dan, de buikschuifbaanwaar Daksi was, was het fototoestelMeester BBQMeester Slager, en ......let op Flicka, haar hoop was ijdel.....

5 opmerkingen:

 1. Inderdaad die andere soort gasten kennen wij. Gelukkig ook zulke gasten als jullie nu hadden. De anderen mogen wegblijven. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij kennen gelukkig dit soort vrienden ook. Maar helaas ook de anderen. Toch zal dit altijd in het geheugen blijven. Fijne vrienden met kinderen die je verdrietig maken als ze vertrekken. Heerlijk, heerlijk, heerlijk. En wat een talent die fotografe! En volgende keer gewoon boeken die workshop! Lijkt me hartstikke leuk.

   Jammer van de buikschuiver, maar wat een geweldig leuk idee. Zeker voor Beau, hoewel ik dan denk dat niet alleen de zijkanten lek raken.

   Hier nu alles in de ban van de zonne oven. Gisteren tomaten en vandaag babgoulash, ben benieuwd hoe het gaat smaken.

   Verwijderen
 2. Ja...heerlijk zulke gasten. We hebben de luxe eigenlijk niet anders te kennen, behalve heel soms in de galerie, maar die blijven dan maar even...(-:
  Dat buikschuifgeval lijkt me heel lekker, maar ja, lek gaan die dingen eeuwig. Hier hebben we deze week voor onze lieve (klein)kindgasten ook al twee of drie keer een zwemband met het fietbandenplakdoosje behandeld. Jullie feestweek heeft een prachtige fotoserie opgeleverd. Hier wordt voornamelijk het (ver)bouwen vereeuwigd, nou ja, en natuurlijk het logeerfeest.
  En Míp, hou ons op de hoogte van de zonne-ovenexperimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bekend probleem,hoor het eigenlijk van iedereen en dankzij de waarschuwingen van die mensen, hebben wij voordat we hierheen gingen tegen iedereen gezegd dat we geld vragen als ze komen.
  ik kan je vertellen: het helpt, want behalve de kinderen en mijn schoonfamilie is er nog niemand geweest.
  ik weet dan dat áls er iemand komt, het is omdat ze ons graag willen zien en niet om een goedkope vakantie te vieren, want hoe gezellig het ook is, daar zitten we niet op te wachten.
  mooi verhaal weer en wat een prachtige foto's!liefs,lin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat moeten jullie een leuke week hebben gehad! En de foto's zijn geweldig. Al heb je nog zo'n mooie camera: je moet er wél mee om kunnen gaan en dat kan deze meid prima, goed hoor! Dat terrasje in Szekszard roepen herinneringen naar boven, evenals de hoge temperaturen, poehee...
  En Mip: wij waren afgelopen zondag in de beeldentuin van Interart in Heeswijk-Dinter (Brabant) en daar stond ook een zonne-oven: een tajine in een soort van televisieschotel! Wordt loeiheet en kun je zeker lekkere stoofschotels in maken.

  BeantwoordenVerwijderen