zaterdag 7 juli 2012

Regen en verf

Donderdagavond had ik een geweldig leuk verjaardagsfeest. Ondanks de hitte had ik er wel zin in, BP is mooi, maar de combinatie werken en niet bij PCFD zijn, een ovenappartement zonder tv en mijn laatste boek uit is niet altijd even gezellig.....
De locatie was leuk en hip en vriendelijk, het gezelschap erg leuk, internationaal, jong, oud en nieuw en het feest super geregeld. Het was warm natuurlijk en het feit dat BP na Bagdad de warmste stad is op het moment werd besproken en beaamd.
Boven ons zweefden wolken die met het kwartier donkerder werden. Het was veel te warm om de regendans te doen, maar smekende ogen en uitgesproken weer gebeden zijn machtiger dan je denkt. De hemel flitste en zo tegen een uur of half 10 kwam de verlossende bui! Geen grote bui maar toch net genoeg om even te verfrissen, even naar binnen voor een nieuw drankje om daarna weer naar de dampende stoepen te verhuizen en verder te kletsen.

En sinds gisteravond ben ik weer op het platteland. Zeker een paar graden koeler 's avonds, heerlijk tot naar bed in de tuin gezeten en de week doorgenomen met PCFD. En vanmorgen was er weer een nieuwe begroeting, zo blij als honden maar zijn kunnen dat je er nog steeds bent en niet weer bent afgetaaid naar de Grote Stad.
We kunnen hier alleen maar dromen van een fikse bui en hypnotiserend kijken we naar foto's van een tijdje geleden om de druppels op te roepen.P zit ook niet stil hier in de Pastorie. Na de gang zijn nu ook de scheuren in de studeerkamer/bibliotheek en in de woonkamer weggestuct en is er opnieuw geverfd. Die verf is een verhaal apart. Ik ben hier van de kleuren en toen we hier net kwamen, toen nog voor vakantie, en onze buurman de schilder voor ons zou werken, heb ik voor wat opschudding gezorgd. Mijn smaak is nogal anders dan hier gebruikelijk en dat is altijd even wennen....
Het rood van de eetkamer werd met de neus opgetrokken afgekeurd en verscheen een jaartje later in de woonkamer van de buurman zelf. Bij de woonkamer werd de neus al niet meer opgehaald maar in de study vlogen de wenkbrauwen weer omhoog.

Blauw en groen. Ook in NL schijnt dat eigenlijk niet te horen, blauw en groen is boerenfatsoen wordt er gezegd. Nou vinden wij dat er niks mis is met boeren en blauw en groen is gewoon mooi. De kleuren werden gemengd, gebruikt en gelukkig werd er ook nog wel toegegeven dat het "apart" was maar wel "fris".
Nu er een nieuw laagje moest komen om de scheuren te bedekken was er een klein probleem, hoe zat die gemengde kleur ook al weer in elkaar. We staan met een eigen bladzijde in de pc van de verfwinkel maar deze kleur was niet te vinden. Op de gok en op advies van de buurman werd wat gekocht, maar dat was het niet en omdat ik echt van de kleuren ben, keurde ik het af met een heel zwaar gemoed want het werk was er niet minder om geweest.
Inmiddels is het weer goed, apart en fris en boerenfatsoen met een doorkijkje naar de woonkamer.
De vloeren in de eetkamer en keuken zijn ook weer voorzien van een nieuwe laag zwart. Zwart?? Ja, zwart. En nu is onze eigen badkamer nog aan de beurt, en heel waarschijnlijk gaat die gewoon wit worden, wastafelwit.3 opmerkingen:

 1. nou...ik ben ook van de kleuren, dat weet je. Je groen is nu net het grasveld na een regenbui. Mooi toch om zo je diepste verlangens (naar die bui dus)te kunnen vertalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in principe ben ik ook van de kleuren,in nl had ik in de woonkamer een hele rode wand,behangetje. Ik herken dus de opgetrokken wenkbrauwen.
  Hier hebben we besloten om daar maar niet aan te beginnen, om de bovenstaande reden die jij aanvoert: je moet hier heel vaak je muren opnieuw doen en dan krijg je zeker weten kleurverschil, dus bij ons is alles (zoals je weet)saai wit binnen en leuk ik de boel op met kleurige, eigengeklodderde schilderijen en buiten het huis wit en de kozijnen dan wel blauw, maar gewoon uit een potje.
  trouwens, dat vinden hongaren ook saai, een wit huis. De werkmannen droegen enthousiast allerlei veel mooiere kleuren aan,van knalrood tot zachtroze of erwtensoepgroen. 'ik ga er geen hoerenkast van maken', bromde J en ons huis is dus gewoon degelijk wit.En het bevalt ons nog steeds goed.Maar eerlijk is eerlijk,ik vind jouw muren veel en veel mooier.....fijne dag!lin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat groen daar hou ik van!!! Ik kreeg van Frouke eens een tas om flessen in te vervoeren. Precies die kleur! En die regen, ik kan niet stoppen om naar die foto te kijken maar ik krijg het er helaas niet koeler van.

   Ik zie net op de radar dat er een grote bui naar BP komt. Als die bui er is, wil je dan een beetje doorsturen?

   Een vreemd verhaal. Zojuist even geslapen. Vind ik lekker als het zo warm is. Ik was bij jou en P op bezoek en alleen bij de Pastorie lag sneeuw. Jullie vertelden dat die wel vaker voorkwam in de zomer. Net toen ik mij er in wilde rollen werd ik wakker. Ik wilde nog wel een half uurtje verder dromen, maar de droom kwam helaas niet terug.

   Mip

   Verwijderen