zondag 15 juli 2012

Kis Hölgy

Flicka was jarig deze week en daarom was ik wat langer in de Pastorie. Ze heeft de eerbiedwaardige leeftijd van 6 jaar bereikt en daarom noemen we haar geen meisje meer maar dametje, kis hölgy!

Het lijkt als de vorige maand dat we haar ophaalden uit haar pleeggezin, nog niet zo lang in NL afkomstig uit slechte Spaanse omstandigheden. Een mager, schichtig dingetje. En nu toch al weer 5, 5 jaar geleden!
Schichtig kan ze nog steeds zijn, als ze ondeugend is geweest, als we met water in de weer zijn, of soms zomaar zonder reden, tenminste, zij zal haar reden wel hebben maar wij kennen die niet.

Het ritueel begint altijd al 's morgens met zingen. Soms lijkt het alsof we dat meer voor onszelf doen dan voor ons drietal, want ze kijken ons vanaf hun bedje lodderig en vergevingsgezind aan.
De actie komt pas als de cadeautjes komen. Kauwstaafjes, oortjes, bonkjes, snackjes om te trakteren.

En omdat Flicka jarig is, zijn Coco en Daksi dat ook een beetje en deelt iedereen mee in de pret.
De post uit NL komt met kaarten van oma en tante en als ik ze voorlees lijkt het toch altijd echt alsof het voor 100% wordt begrepen. In ieder geval wordt het gewaardeerd, de kaarten worden afgesnuffeld, er wordt een likje gegeven en daarna krijgen ze een plekje in de verjaardagstandaard.

Het verjaardagfeestje voor honden duurt bij ons altijd wat langer dan een dagje.....kauwstaafjes zijn natuurlijk ook goed voor de tanden!


Deze week gingen we nog steeds gebukt onder de hitte. De hondjes vluchtten naar binnen en gingen op hun zijtje in de koele gang liggen. Overal heeft P bakjes water gezet, voor CFD maar ook voor alle vogeltjes die dankbaar komen pikken. P vond een jong dood vogeltje, de warmte? Uit het nestje gevallen? In ieder geval zielig, na al de moeite van de vader en de moeder.
En de spechten hebben ook aan kracht ingeboet.....de bomen worden met rust gelaten en omdat ze zachter en lager zijn, worden slechts de zonnebloemen bezocht.....mooie plaatjes vanuit onze groen/blauwe studeerkamer!En eindelijk, sinds vanmorgen is het wat koeler, er zijn 10 druppels regen gevallen en de lucht lijkt er meer voor ons in petto te hebben.
Een heerlijk rustig zondagje voor de boeg, met de kis hölgy aan mijn voeten.

3 opmerkingen:

 1. Drága Flicka! Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je nog heel veel plezier en lekkere kauwstaafjes in je warme en veilige gezin. :)Kati

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd nog.
  En heerlijk dat het wat koeler is ja,we knappen er allemaal van op, de dieren,wij en de tuin.
  groetjes,lin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat geen hondentaarten? Of is dat alleen tante die dat doet? Maar vooralsnog weet ik dat jullie (CFD) altijd worden verwend. En F van harte met je zesde mooie jaar.

   Leuk die specht in de zonnebloem. Wat hitte toch ook met de natuur doet. Hier wil ik graag een regendansschool oprichten, misschien dat de goden dat snappen. In mijn eentje red ik dat echt niet.

   Mip

   Verwijderen