dinsdag 15 januari 2013

Sneeuw én onze premiere op het Journaal

De tramrails sneeuwschepper
Schuivers rijden af en aan
Flicka op jacht

En weer is de wereld wit om ons heen. Dit weekend begon het weer te sneeuwen, het hield lange tijd aan en het bleef liggen.
Natuurlijk zijn er nadelen, auto's met zomerbanden die het niet meer trekken, wegglijdende vrachtwagens, moeilijke stoepjes, maar voor ons en in ons buurtje is het vooral de sneeuwpret die overheerst.
Tegenover ons in het park zijn een paar hellingen. Bij de eerste sneeuw trekken families met kinderen ernaartoe om te sleeën. In alle vormen en maten heb ik ze al gezien, de mooiste en snelste zien er uit als omgekeerde putdeksels in felgroen of steenrood. De benen opgetrokken of in kleermakerszit zoeven de kinderen, maar ook de volwassenen naar beneden.

Gisteren besloten we om na de gewone wandeling in het park met Flicka naar Normafa te gaan. Een prachtige plek in de Budaer heuvels, met wandelpaden, hellingen en een prachtig uitzicht op de stad.
Met bus 5 naar Szell Kálmanntér en daar in bus 22 die ons snel en veilig naar boven bracht.
Mocht je twijfelen in welke bus je moet plaatsnemen.....deze bus spreekt voor zichzelf, 3 mannen met snowboards op de rug en ééntje met skies, dat kon niet missen.

Flicka twijfelde nog even of ze deze excursie wel leuk ging vinden want bussen zijn niet haar favoriet, maar eenmaal boven was het allemaal vergeten en werd ze wild als een puppie! Met haar neus over de grond op zoek naar sporen van wild, kronkelend van plezier, rennend achter de boarders aan en uiteraard snuffelend bij de vuilnisbakken van het büfé.....

Ook hier veel pret, skiers, boarders, veel sleetjes, langlaufers en gewone wandelaars. Voor de gelegenheid was er een cameraploeg aanwezig die mensen interviewde en de pret vastlegde op film.

Flicka zag haar kans en ging kennismaken met de mevrouw met de microfoon en zij werden vriendjes. We liepen verder, genoten van de kou, de frisse lucht, de stilte en de mooie omgeving om ons heen. Heerlijk.
Op de terugweg op het pad weer de cameraploeg en ook bij de camera man viel Flicka in de smaak en dat snappen wij natuurlijk als geen ander. Een paar keer liep ze heen en weer en werd ze gevolgd door de camera.
P vroeg waar zij van waren. De groep was van M1TV, zeg maar even de Nederland 1 van Hongarije voor het gemak en dan specifiek van het journaal. De uitzending zou om 19.30 zijn en uiteraard ook op Internet te volgen via de online stream.

Wij zaten klaar, achter de laptop. Het begon, sneeuw, heel veel sneeuw en dan vooral de problemen ervan voor verkeer en de dagelijkse bezigheden van mensen. Maar toch aan het eind, ruimte voor al het plezier dat de sneeuw ook kan brengen. We wisten dat we in de buurt kwamen, een man met een apart hoedje op kwam in beeld, wij herkenden hem uit de bus, daarna een mevrouw met rode wangen die wij er ook hadden gezien.
En ja hoor, na een heel vrolijk ander hondje kwam ze in beeld onze Flicka kort maar duidelijk met nota bene ons tweetjes ook in beeld!
In een flits was het voorbij, maar hoe dan ook, we waren even nieuws in Hongarije!
Dankzij vriend S hebben wij de link van het journaal. Als je helemaal wilt kijken, veel plezier, maar als het om ons gaat, ga dan naar 14 minuut 30, daar begint de pret en na ongeveer een halve minuut zie je onze premiere.
http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/01/14/20/MTV_Hirado_2013_januar_14_19_30.aspx

Na de wandeling zijn we even neergestreken bij Normafa grill voor een drankje en een voorgerecht als lunch en daarna met bus en tram deze keer terug.
's Morgens was men hier druk bezig om de wegen goed te houden voor het verkeer. We zagen een soort wagentje op de tramrails die de rails leeg schepte, nog nooit zo iets gezien. De schuivers en strooiers reden af en aan en het is hier zo druk als altijd.
Inmiddels is het alweer boven nul.....maar misschien op Normafa nog net niet!


P met heerlijke warme jas!
Even uitrusten....en nagenieten

6 opmerkingen:

 1. Natuurlijk hebben we even gekeken! Het nieuws helaas voor ons nog grotendeels onverstaanbaar, maar we hebben jullie en Flicka gezien. Leuk!
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ligt er veel sneeuw bij jullie. Hier een paar mm en daarna stromende regen. Maar er schijnt nog meer te komen.

   Ik heb het filmpje een paar terug gedraaid omdat ik dacht dat ik P zag. En inderdaad na een wel heel vrolijke Flicka zag ik jullie allebei. Mooi dat er gelijk zoveel activiteit is in allerlei vormen. En dan daarna nog een lunch met een drankje. Wat een rijkdom is de stad toch.

   Mip

   Verwijderen
 2. Jaaa,we hebben jullie gezien,hartstikke leuk en tuuurlijk is Flicka de ster van de show!
  Leuk he, die sneeuw, hier ook volop genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een wereldster, die Flicka! Ze houdt meer van sneeuw in de winter dan van water in de zomer merk ik:
  als ik weer denk aan onze strandwandeling waarbij zij per ongeluk in een miniscuul poeltje stapte en verontwaardigd "gilde" als een Marilyn Monroe, haha! Hier is zij helemaal op haar plek, leuk!
  Opvallend hoeveel tijd er besteed wordt aan het winterweer op het journaal, in een land waar dit weer toch niet als bijzonder kan worden beschouwd?! Geniet in ieder geval zolang de sneeuw er nog ligt,
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk !! En inderdaad wat een heerlijke berg sneeuw met mooie beelden. Dat kan in één dag weer weg zijn hebben we hier gemerkt. Flicka's houden erg van sneeuw. Dat wisten wij wel. Hopelijk voor haar valt er nog wat deze winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,

  Van 27 februari tot en met 18 maart ben ik in Noord en Zuid Hongarije om voor mezelf twee huizen uit te zoeken (één in Noord en één in Zuid). Naar verwachting ben ik in de laatste anderhalve week in Zuid.

  Ik zou dan ook graag kennis met jullie en jullie onderneming willen maken, ervaringen uitwisselen en wie weet kunnen we elkaar later ook zakelijk van dienst zijn. Lijkt me gezellig!

  Graag reageren via mijn e-mailadres. Mijn contactgegevens en ook mijn skypenaam staan op de website.

  Groetjes uit Nederland,

  Vincent

  BeantwoordenVerwijderen