woensdag 2 januari 2013

De nachtbus

Na jaren een rustige jaarwisseling te hebben gevierd in de Pastorie, waren we nu in stadse sferen. Ook in NL vierden we meestal thuis. Ik ben geen mega grote drinker maar tijdens Oud en Nieuw lust ik ook wel wat en dan is afstand een issue. Vrienden die uitnodigen op auto afstand vallen af want auto rijden en alcohol gaan niet samen, openbaar vervoer rijdt niet tot nauwelijks en taxi's zijn te prijzig. Kortom gezellig thuis.

En dan zijn er nog de hondjes. Niet iedereen die ons wil zien, ziet dat in combinatie met onze huisgenootjes en de huisgenootjes alledrie alleen laten tijdens vuurwerkknallen, tja, dat is weer niet zo onze smaak.

Dit jaar waren alle issues uit de wereld en waren alle omstandigheden geschapen dat wij op pad konden naar vrienden L&M die hun huis gastvrij hadden opengesteld voor een feestje voor 11. En voor Flicka en Daksi! Coco bleef toch liever thuis want mensen zijn voor hem nou eenmaal onaantrekkelijker dan wat knallen aan de andere kant van de ramen en de luiken.

De bus was druk, gezellig met mensen, allemaal op weg naar een viering. Af en toe wat pijlen en knallen onderweg en stress bij Flicka.
De avond was supergezellig, L&M hadden als goede gastheer en gastvrouw alles in het werk gesteld om de avond leuk te laten zijn en dat was hij dus ook. Een mix van leeftijden, een mix van 4 nationaliteiten en een mix aan achtergronden. En toch, is me al vaker opgevallen hier, er is geen gezamelijke historie nodig om het geanimeerd te hebben. Budapest als plaats van handeling is voldoende als gemene deler.
Iedereen had iets te eten meegenomen, heerlijk van alles door elkaar en er was zalige witte, rode Hongaarse wijn en uiteraard de Peszgö.

Om ook nog iets te "doen", hadden wij van te voren allen 10 vragen moeten inleveren voor de ultieme 2012 quiz en tussen alle hapjes en drankjes door speelden wij de rondes. Net voor 12 uur waren we klaar en konden we het terras op voor de wensen en de pijlen vanuit de verte.

L&M hadden voor slingers, confetti en sterretjes gezorgd, de H en veilige manier om 2013 in te luiden. En als klap op de vuurpijl mochten wij de prijzentas in ontvangst nemen voor de quiz, met nog meer Peszgö, sterretjes en lekkernijen. Mocht iemand belangstelling hebben voor alle vragen, laat maar weten.

Het afscheid kwam, van bekende vrienden en de nieuwe van deze bijzondere avond. FD waren voorbeeldig en hebben zich niet gediskwalificeerd voor een volgende keer.
Een korte wandeling naar de bushalte voor de nachtbus, een wachttijd van een minuut of 6 en daar, als een soort wonder kwam de bus, goed gevuld met jonge mensen op weg naar dansfeesten in het centrum. Handen werden geschud, wensen voor 2013 doorgegeven en FD geaaid. Tien minuten later werden wij keurig ongeveer 100 meter van onze voordeur weer afgezet en konden wij snel naar Coco om alles te delen van de afgelopen avond.

Een perfecte manier om afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe in te gaan!
Een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen.


Tijdens de quiz

3 opmerkingen:

 1. Wij willen alle vragen; wél graag in het Nederlands!Welke nationaliteiten, buiten NL en Hongaars was er aanwezig?? Hier in de straat is er geen enkel rotje afgeknald; een unicum!
  Wél hadden we een schitterend uitzicht over al het mooie siervuurwerk richting zee en door de lichte regen met wind bleef het helder:prima zo.
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk idee om het zo te vieren, wij hebben gewoon lekker geslapen en om 12 uur was er zowaar een klein beetje siervuurwerk. maar voor de honden meer dan genoeg,haha.
  jullie ook een gelukkig 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat ze mee mochten! Jammer van Coco maar wel goed dat hij alleen durft te blijven. Ziet er gezellig uit. Je hebt een kleur op je wangen. De wijn of de vragen?
   En leuk met de bus terug en dat het dan ook nog lekker druk is.
   Gelukkig is het nieuwe jaar gelukkig gestart. Kan niet beter lijkt mij zo.

   Mip

   Verwijderen