vrijdag 29 maart 2013

Gratis wintersport!

Gisteren was het een prachtige dag. Nog steeds de sneeuw natuurlijk, maar begeleid door een stalende en warme zon.
We besloten het pad naast ons huis schoon te maken, sowieso is dat gebruik hier, iedereen zijn eigen stoepje en als je zieke of oude buren hebt, ook dat van hen, maar omdat het Pasen wordt, zal het pad naar de kerk ook druk belopen worden.

Warm was het, eigenlijk al weer te warm voor de jas en het paadje in de tuin dat P zorgvuldig had vrijgemaakt werd in een paar seconden bedolven door alle sneeuw die van het dak schoof, onder luid gerommel. CFD vinden het leuk buiten, met dit mooie weer, maar we houden ze angstvallig in de gaten, zodat zij niet onder zo'n dikke laag bedolven worden.

Het kerkpad was schoon en gelukkig maar, meteen daarna waren de eerste dorpsbewoners op weg naar het kerkhof met plantjes en bloemen voor de Pasen. Vandaag, Goede vrijdag, in het Hongaars, Grote Vrijdag, is er een mis en zondag en maandag uiteraard ook weer. En natuurlijk alle extra familie en andere bezoekers op weg naar de graven van dierbaren.
Gratis wintersport was het. Zonder dringen bij liften, honden overal toegestaan, geen Glühwein of rum thee maar wel rosé en een verse choco cake van P. Geen speciale outfit nodig, geen onhandige skies op de rug en wachten op je spaghetti of worstjes, gewoon een kopje eigen getrokken soep van de houtkachel op een bankje in de zon.

CFD genoten, lagen in de zon, speelden en blaften tegen de voorbijgangers. De vogeltjes hebben het zwaar, ze proberen al nestjes te maken maar de takjes, blaadjes en pluisjes zijn lastig te vinden evenals wat lekkers om te pikken.....ze zijn langzamer en de katten van buurtuinen loeren en jagen....

En nu dooit het, vergezeld door regen. En er is Lente voorspeld, ergens in de volgende week, maar inmiddels houden wij overal rekening mee.....de spreekwoorden over april en witte hoeden zijn al voorbij gekomen.

Dit dak is al weer vrij.

Zielig! Niet gered.

Heerlijk in de zon, na gedane arbeid.

Hoofdhond Coco geniet!

Natuurlijk met de bal.

Ik heb koude pootjes.....

2 opmerkingen:

 1. ja,heerlijk he die zon,jammer dat het maar zo kort was.gisteren de hele dag regen en vandaag helaas ook weer.wel lekker dat de sneeuw zo snel wegspoelt nu.
  hier ook dode vogels en pepsi had er ook eentje gevangen, zo lief als ze is met 'haar' kuikentjes, dan komt ineens haar jachtinstinct naar boven schijnbaar.
  Gezellige paasdagen.linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ligt Coco er mooi bij! Een echte hoofdhond, dat zie je zo. Wel een leuke wintersport op deze manier. Die zon was heerlijk ook al was het maar tijdelijk. Regen rechtstandig in hozen uit de hemel. Ik ga maar weer eens verder met mijn winterslaap en hoor wel wanneer de lente eindelijk begint. Fijne paasdagen!

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen