donderdag 14 maart 2013

Terug in de tijd

We zijn terug in de winter.
Het is grijs in het dorp, zéér grijs. Althans de lucht want die lijkt nog veel meer in petto te hebben. De rest van het dorp is wit en omdat er geen zon te zien is, gorig wit, grauw.
Het leek zo mooi, het groen was vers, de buren en P waren al druk in de tuin, de buurpaardjes genoten van het buiten zijn, de winterjassen al weggehangen.

Vanmorgen heel vroeg, de kerkklokken hadden net het 5 uur signaal gebeierd hoorden we al dat het onstuimig was. Storm om het huis. Iets later kwam er regen bij die zo langzamerhand via natte- naar gewone sneeuw transformeerde.

Ik heb er geen zin meer in. Ik ben klaar voor de lente, voor terrasjes met parasollen, voor bermuda's en blote armen.
Maar het is zoals het is en daarom zitten we nu bij de kachels, trui aan, sokken. Het is guur en daarom blijven we ook echt binnen, inclusief CFD die op hun kussens voor het houtvuur liggen.

Vanachter mijn laptop heb ik uitzicht op de sneeuw die nog steeds valt. Vanwege de storm valt hij horizontaal maar het maakt de laag er niet minder op.

Het was zo lente-achtig deze week. Ik deed even boodschappen op de markt in Bonyhád en irriteerde mij dat het terras van de laatste overlevende cukraszda nog niet open was, de nieuwe chocolade winkel in de loopstraat had een bordje "open" op de deur, maar daar leek ook alles mee gezegd. Het was donker en pas toen ik met mijn ogen tegen het glas geplakt stond zag ik dat het bordje niet loog.
"Ga zo door" dacht ik, doe maar alsof het nog winter is, dat zal de klandizie bevorderen.....

En nu kijk ik op mijn neus en waren wij weer te voortvarend met onze mooi weer ideetjes.

De dieren hier in het dorp trekken zich niets aan van weer. Op de boerderij van A&A lijkt het in ieder geval wél lente.
Nieuwe hondjes en nieuwe biggetjes in de wereld en gelukkig is er een warmtelamp.
3 opmerkingen:

 1. Nou Katinka, hier is het niet anders hoor.
  Had ik de kledingkast al deels aangepast en de verwarming uit de trog (van de goudvissen) gehaald: de kast laat ik zo maar de verwarming is 's nachts echt nodig! Vanochtend vóór ik naar werk ging nog twee fikse sneeuwbuien, jeempie, maar gelukkig droog toen ik naar buiten stapte.
  Wat lief, die puppies en biggetjes! Als de hondjes iets groter zijn wil ik weer foto's zien hoor.Fijne avond, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier ook, winterjassen al weg, alle tochtstrippen van de deuren......nou ja, het is maar voor eventjes, hoop ik.
  Wat lief die foto's, die pups en die biggetjes, geweldig!Wij nemen genoegen met de kuikentjes.groet,linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bah, winter in maart. Ik wil lente en wel nu! Ik hoop dat de fruitbomen dit jaar niet zo'n klap krijgen als vorig jaar. Hier ook wit en guur. Was net nog in de tuin met de honden. Duurde precies een seconde, daarna wel snel terug naar de warme kachel. Leuk die biggetjes, op de foto lijkt het toch een beetje lente. Maar de puupys mogen die blijven? Zien er wel lief uit.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen