zondag 31 maart 2013

Paasopstelling

Elke Pasen verschijnen er stukjes in de kranten dat de mensen van tegenwoordig de betekenis van Pasen niet meer kennen. Zelfs mensen waarvan je zou denken dat ze het zouden moeten weten vanwege afkomst, scholing of wat dan ook.
De eerlijkheid gebiedt dat wij ook elke Pasen het voor ons zelf even moeten repeteren, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen zelf en dan natuurlijk Hemelvaart en Pinksteren nog.

De geintjes over meubel boulevards zijn legio en gezien de temperaturen van deze Pasen, zal het er zeker van gaan komen in Nederland.
Gisteren had ik mijn eigen Meubel Boulevard. Ik zat op de bank en wist opeens dat het weer tijd was voor wat anders. Ik heb er al vaker over geschreven, inrichting is mijn hobby en soms moeten de meubels gewoon worden verschoven.
Ik wachtte mijn moment af, P even in de tuin. Dit moet ik alleen doen. P zegt standaard dat het zo toch goed staat en dat is niet het antwoord dat ik wil horen en bovendien kan ik dankzij vloerkleden goed zelf schuiven.

Omdat ik in mijn hoofd al wist hoe het zou moeten eindigen was het met een beetje kracht zetten en opschieten ook zo gebeurd. We hebben in de woonkamer 2 zits. Eén zit bij de boeken en de tv en een zit bij de open haard. Simpel, ik heb de zits aangepast in nieuwe opstelling en de kasten staan dus allemaal nog op de vertrouwde plek.

Ik stond met verhitte kop te kijken naar het resultaat, tevreden was ik wel, toen P binnenkwam.
De namen van Jezus en God volgden, maar niet zoals ze met Pasen bedoeld zijn en daarna nog een paar versies van mij omdat ik me in mijn artistieke gaven miskend voelde.....

Het komt altijd goed en dat weten we ook allebei. P ziet snel de positieve kanten en ik doe wat aan compromissen. Ik ga vooral voor mooi en P vooral voor praktisch en in zijn geval is dat bijvoorbeeld dat vanaf elke zitplaats op maximaal 1 armlengte een afstelplaats voor een glas moet zijn.
Met nog wat schuiven en centimeter werk is dat zo goed als gelukt en nu is er weer rust.

Gisteravond was de eerste avond in de Paasopstelling en we zijn er al aan gewend. Het zit als een huis en ik ben blij als de Paashaas.

Vanmorgen stonden we op in de mist, er is al een beetje groen en er is nog sneeuw. De kachels branden en de truien hebben nog steeds de A-locatie in de kasten.
Wat er niet verandert is het ontbijtje. Natuurlijk ons Paas servies, de gekookte eieren, wat ham, een Hongaarse kalács en uiteraard sloten thee.

CFD doen mee. Vanzelfsprekend volgt er voor hen ook een Paasontbijt dat dankbaar wordt genoten.
De Meubel Boulevard hebben ze gelaten over zich heen laten komen. Ze weten dat de Vrouw dit een paar keer per jaar heeft, dat er wat woorden zullen vallen, maar dat ze daarna weer heerlijk in hun mandje kunnen ligggen, want van hun plekjes blijf ik af!

MMMMMM, lekker eitje

Wat een Paas feest!

Eitjes van Maria zijn heerlijk, hoop straks nog één bij de lunch....

4 opmerkingen:

 1. Ik begrijp Jullie beiden goed, volgens mij herkent ieder koppel hier zich enigszins in.
  Pieter: om aan die armlengte-drinkglas te voldoen hebben wij in 2006 een muurtje gesloopt: dan valt Katinka toch reuze mee, haha!
  In ons geval is Michel juist degene die van de verandering is, jaja, en dat met zijn aartsconservatieve houding op andere vlakken: het houdt de relatie in beweging...
  Heb je al een plekje voor je nieuwe boeken?
  Doe M&M de hartelijke Paasgroeten van ons.
  Oh, een buur ergens in ons gebouw is momenteel aan het timmeren: weer een andere versie van de Paasgedachte.
  Fijne dagen, Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Barbara, kan het zijn dat bij de buren Jezus van zijn kruis is gevallen en nu opnieuw wordt vastgezet?

  Dat schuiven en de voldoening ervan herken ik zeker en ook dat de andere partij het er soms niet, of helemaal niet mee eens is. Omdat wij geen kleden hebben om te schuiven is mijn standaard vraag: kun je mij straks even een tilletje geven? Hoezo? Wat ga je doen? Het antwoord is ook standaard: oh gewoon, even iets proberen.
  Hoop dat de Paaszit blijft bevallen. Leuk verhaal en ik zou er niet aan moeten denken om nu op een meubelboulevard te moeten wandelen. Maar eigenlijk heb ik dat elke dag wel.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mip, wat ben je toch een slimme vrouw, haha!
  Enne, wat betreft het kleedje dat jij niet hebt: hebben wij ook niet dus als ik iets verschuif dan pak ik een oud laken, of meerdere oude lappen die ik onder de poten stop. Dat doe ik als ik de antieke ladenkast en het klepbureau van de muur af wil hebben om ze weer eens een ouderwetse poetsbeurt te geven.
  Wij hebben zojuist het meubilair van het Brouwcafé mogen bewonderen en toevallig was de huisbrouwer ook aan het werk met twee bieren die gebrouwen werden: "Donker Genoegen" en "Frisse Wind", leuk hoor, zo'n ambacht. Morgen kijken we of het "Beelden aan Zee" museum open is, zijn we al lang niet meer geweest.
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de sneeuw is hier helemaal weg, pepsi is blij,want dat betekent dat we weer langere wandelingen kunnen maken,waarbij ik dan wandel en zij een enorme sprint trekt.

  Pasen heeft voor ons geen betekenis, heb er niks mee, vroeger was ik blij met de vrije dag van de baas(als ik die had, want de meeste jaren was ik zelf de baas) tegenwoordig zijn alle dagen gelijk.

  Die kriebels om de boel om te gooien had ik vroeger ook,tegenwoordig is het andersom, ik vind het allemaal best en jan wil nog wel eens een kast verplaatsen,maar hier is het zo klein dat er niet veel mogelijkheden zijn.
  maar ik lag in een deuk bij het lezen, wel heel herkenbaar.

  vandaag de 'parfum'dag. ik heb besloten dat ik aan de wandel ga, het bos in waar ik niemand tegen zal komen met van die stinkzooi, snoep ligt klaar voor jan om aan teleurgestelde hongaren uit de delen.en jij? hebben jullie veel aan de deur? Nou,geniet er lekker van,lekker eitjes eten,wij zijn er ook dol op,maar dat doen we iedere dag,niet alleen met pasen.
  lin.

  BeantwoordenVerwijderen