vrijdag 8 maart 2013

Thuis dingen van deze week

De Pastorie voelt al weer als een comfortabele jas! De rommel van de verhuizing is grotendeels weg en de rotzooi van een maanden leegstaand huis ook.
Tijd om ook weer wat plaatjes te maken, natuurlijk volgt er later meer, als het echt Lente wordt.

De verhuizing!

In Budapest struinde ik op markten en marktjes en in die leuke kleine antiekwinkeltjes. Niet in de bekende antiekstraten want daar is het benodigde budget te hoog, maar in de achterafstraatjes, de zijwegen en de zaakjes met régi spullen.
Ik scoorde 3 wijwaterbakjes voor bij mijn kleine verzameling in de Pastorale gang. Ik had er meer kunnen kopen, maar ik moet ze ook nog mooi vinden en dat is ook regelmatig niet het geval.De wijwaterbakjesTegenover de wijwaterbakjes het kleine Bijbelse tafereel met ook een nieuwe aanwinst, het ezeltje...


Ik schreef al over het hondengeluk. Hoe leuk F en D het park ook vonden, met al hun nieuwe vriendjes, en hoe aardig al die baasjes ook voor ze waren. Niks kan op tegen het eigen landgoedje. Tegen naar believen in en uit te lopen, tegen blaffen langs het hek en praten met de buurhonden. Voor Coco is het duidelijk, nooit meer naar een appartement in de stad en liever ook nooit meer reizen, hij knapt met de dag op en is de afgelopen 4 dagen weer de bijna 14 jarige gelukkige Hoofdhond geworden die uitstraalt dat hij nog wel even wil blijven.

En toch, al die vriendjes, Lizzy, Lotty, Adi, Peszgö, Baguette, Dio, Tonino, Sissi, Rumi, Golyo, Zsofi en de vele anderen hebben de wandelingen in de stad zeker leuker gemaakt, met hun baasjes die ongeveer zo over honden denken als wij.
En na alle actie van overdag in de tuin is het 's avonds goed rusten.....

Daksi vertelt over zijn dag

Met het eten lukt het nog niet zo lekker als in de stad. De yoghurt van de Lidl is OK, maar de Hanenpörkölt.....slecht was het niet......maar het maken was eerlijk gezegd leuker dan het eten.
Aan de haan ligt het vast niet, die is na een mooi vrij leven bij M en M zorgvuldig geslacht en schoongemaakt, ik had goede ingredienten, dus het zal zeker mijn kokshand geweest zijn....

Zag er best lekker uit....

De haan met alles er op en aan, hart en longen voor CFD en de levertjes voor mij


Inmiddels wel de koekjes van M gebakken en die zijn al getest en goed bevonden! En ik ben gekortwiekt door de Dorpse Kapper, minder hip dan de stad maar wel gezelliger. En nu is het alweer vrijdag en hebben wij een mooi weekend voor de boeg.

En voordat ik het vergeet, het is feest vandaag, het is Vrouwendag en dat wordt flink gevierd in H.
Ik denk niet dat ik er veel van zal merken want zoals het er nu uitziet blijf ik op het landgoed vandaag, samen met mijn vrouwtje en mijn 3 mannen.

5 opmerkingen:

 1. Heb ik toch een vraag: wat was er mis met de haan? Niet gaar? Of gewoon niet lekker?

  En dan die ezel? Ik zie hem niet. Of is het een zoekplaatje? Ezels zijn leuk en lief, maar soms ook echt gewoon heel lekker. Of moet ik me nu toch schuldig voelen? Doe ik zeker als ik hem recht in de ogen kijk, dan wil ik hem echt nooit meer eten.

  En vrouwendag vind ik hier echt heel bijzonder. Vandaag zag ik veel mannen met grote bossen (losse) bloemen lopen. Ik hoop alleen dat ze de rest van het jaar ook een beetje lief voor hun vrouw zijn en niet alleen vandaag.

  Fijne vrouwendag gewenst en een toast op onze vriendschap.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mip, het ligt niet aan de haan want toen Mi het beestje bereidde smaakte hij top: het ligt echt aan Katinka: sorry Katinka... maar jij hebt weer ander kwaliteiten!
  En Mip: links (voor de kijker) van het schilderij zie je een bruin gebakken schildje met de ezel en daarop Maria met baby Jezus: wel goed kijken hoor en niet zo ongeduldig zijn!!!!
  De lekkerste salami wordt wel van de ezel gemaakt ja, voel je niet schuldig.
  Bij ons op werk werd vermeld dat het vandaag internationale vrouwendag is en dat heb ik uiteráárd gebruikt in mijn vele verkooppraatjes. Eén van de laatste klanten vandaag was een meneer met een giga bos bloemen én één rode roos: natuurlijk aangesproken en waarachtig: hij wilde nóg wat kopen: allemaal voor zijn vrouw en dochters vanwege deze dag. Ik heb nog nooit zo'n aardig Rus als klant gehad, serieus!!!!
  Michel gaf tijdens onze overheerlijke maaltijd aan dat hij er óók aan gedacht had: ik mocht meehelpen afwassen..... ben ik nu toch heel druk bezig met onze sociale contacten in Hongarije, haha en is hij inmiddels al bijna klaar met afdrogen! Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nu ben ik ook nieuwsgierig naar die haan.
  als wij een eigen haan slachten,vinden we m ook minder lekker smaken dan wanneer we er eentje in de winkel kopen en opeten.Beetje taaiig altijd. Dus ik hoop op een uitleg/vervolg van dit verhaal.
  niks gemerkt van vrouwendag hier, zelf niet maar ook niet naar andere vrouwen toe,wordt niks aan gedaan denk ik. Geeft niks, ik vind het zelf onzin,laten we allemaal iedere dag lief zijn voor elkaar?
  heerlijke foto van jou en daksi,kan het me zo goed voorstellen, hij wil even vertellen hoe blij te zijn weer in de wereld van rust en ruimte te zijn,haha.
  liefs,linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een haan of kip van een boerderij zal altijd wat steviger van vlees zijn dan eentje uit de winkel.
  Het beestje heeft namelijk op de boerderij vrij kunnen rondlopen en niet op een vierkante meter hoeven te leven, als deze ruimte een haan/ kip al gegund is die je in de winkel koopt.
  Het is dus niet dat het vlees taaier is maar het spierweefsel is meer ontwikkeld en het geeft daarom een ander mondgevoel. Dat wij dat inmiddels niet meer kennen is spijtig en daarom moeten de hanen en kippen van M voor altijd in ere blijven om ons er aan te herinneren hoe het hoort te zijn!
  Tip voor de bereiding van een echte haan of kip: gun je zelf de tijd en bereid alles rustig.
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor alle tips! Deze keer weet ik echt zeker dat ik alle rust had voor de pannen. Ik begon om 2 uur en we gingen om half 7 eten, misschien volgende keer nog wat langer en gewoon wennen aan het mondgevoel...

  BeantwoordenVerwijderen