woensdag 6 maart 2013

Terug in het dorp

We zijn weer in de Pastorie!
Afgelopen zondag was het dan zo ver. Ik was de kwartiermaakster en samen met CFD kwam ik om 12.15 aan. Allereerst in het huis om alle kranen te checken en toen in de tuin het gat in om het water weer aan te sluiten. Dat was voor mij de 1e keer, P doet het altijd en die kan liggend op de grond met zijn lange armen naar de tapjes en kraantjes reiken.....
Dat is voor mij niet weggelegd dus ik moest het gat in. Ik had de stappen op een papiertje gezet en toen was het gelukkig een fluitje van een cent.
Daarna de kachels aan, gas en hout want het huis was als een grote vrieskast.

Inmiddels waren CFD aan het genieten van hun herwonnen vrijheid, ik ruimde hun halsbandjes, tuigjes en riempjes op en genoot van onze bloterikjes. Daarna de auto uitgepakt met alle kwetsbare spullen en genoten van de zon.
Om 15.30 kwam P met de buurman en alle spullen. Vier koffers, 30 dozen en natuurlijk alle meubels uit de flat in Budapest. Wat heeft een mens toch veel spullen in de loop der tijd.....

Inmiddels is het woensdag en we zijn grotendeels op streek. Dozen leeg, voor alles al weer de plek gevonden, kamers weer gezellig met de meubels en de wasmachine draait overuren van alles dat we in de flat niet "met de hand" wilden doen.

Het is hier ook weer heerlijk. Gelukkig heb ik de stad nog op mijn netvlies en kan ik als ik wil het panorama tevoorschijn toveren, maar het panorama hier is uiteraard ook prachtig. Het weer helpt mee om het dorpse leven meteen in de armen te sluiten. Grotendeels buiten in de zon, CFD om ons heen en wat is er nou mooier om lepeltje lepeltje op de stoep te liggen in de zon met Coco?
Coco heeft geleden en ik ben vooral blij voor hem dat we weer thuis zijn!

Culinair is het even afzien.....ik probeerde de Thai na te maken wat toch altijd weer een goedbedoelde maar zeer amateuristische poging blijft ondanks het verse citroengras dat ik uit de stad meenam. In de stad hadden we zulke heerlijke majas worst gegeten en we hadden er alle vertrouwen in dat de plaatselijke plattelandsslager nog betere zou hebben. Helaas, dat was niet het geval en de worst zal eindigen bij CFD. De heerlijkse Turkse en de zalige Cserpes yoghurt zijn ingeruild voor die van de Lidl, het is niet anders.
Vanmiddag gaan we pörkölt maken van een haan van M, een buurhaan dus, dat zal zeker goed komen!!

Het dorp is weer 4 mensen kleiner geworden helaas, waarvan 2 personenen nog tientallen jaren te gaan zouden moeten hebben. Verder was er geen újság werd ons verzekerd.

Toch is er nieuws. Leuk nieuws.
Wij hebben een nieuw buurmannetje, hij heet Murphy en hij is een beerachtig wollig zwart hondje met een vrolijk en lief gezichtje. We hebben kennis gemaakt bij het hek en gelukkig mag hij los in de tuin.
Gistermorgen hoorde ik geblaf van F, onraad geblaf en ik liep van de dozen naar buiten. Aan het hek, op ons nieuwe grondstuk stonden 2 schapen! Ze keken nieuwsgierig, maar ook een beetje verdwaasd waar ze nu weer terecht gekomen waren. Ik vermoed dat ze van de buurman 3 huizen verderop komen. Onze tuinen grenzen aan elkaar en een gat in het hek is zo gevonden. Na wat vermanend geblaf van F, draaiden ze zich om en waggelden ze terug naar waar ze vandaan gekomen waren.

Op de zolder van de schuur liggen vreemde poepjes, dus ook daar is bewoning....

Al met al ben ik ook hier weer gelukkig. Inmiddels is de ergste kou uit het huis, ben blij met mijn eigen spullen en geniet van de zon, de rust en van de blije kopjes van CFD.
En gistermiddag was er opeens een harde sirene, toch een beetje stad in het dorp!

2 opmerkingen:

 1. Het genot van rust is heerlijk. De prikkel van de stad zal er niet zomaar uit zijn. Vooral de loopafstand van het innerlijk genot zal nog best even in het hoofd blijven hangen. Maar lepeltje lepeltje liggen in de zon samen met Coco zie ik je toch in BP niet zo snel doen. Heerlijk voor Coco! En..... ik zal mijn best doen om BP te evenaren (qua verwenning van de innerlijke mens), maar of dat lukt?

  Mip

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo blij voor Coco, want ik begrijp m zo goed.
  Ik hoop dat je weer kunt genieten op het platteland,maar dat komt vast goed, we gaan lekker het mooie weer tegemoet.
  Geniet ervan en welkom terug ;-)

  BeantwoordenVerwijderen