vrijdag 4 mei 2012

Dierentuin

Gisteravond zaten we nog even in de avondzon. Omdat het over het algemeen lekker rustig is in ons dorp heb je meer kans om naar de dieren te luisteren. Onze tuin is een echte dierentuin.
Uiteraard flink gevuld met CFD, die gistermiddag voor hun inentingen naar de dierenarts moesten en dus daarna wat extra aandacht van ons kregen. Ze zijn heel lief bij de dierenarts en hij ook voor hen, maar een leuk uitje is het toch niet.
Daksi kreeg 2 meter voor de deur opeens wat slechte herinneringen en weigerde verder te lopen, Flicka schalde haar hoge angstblaf en Coco als oude wijze hoofdhond zat en wachtte. Coco weet dat hij nooit op tafel hoeft. Hij mag op de grond blijven, de DA bukt gewoon en geeft hem de injectie waar hij heeft gekozen om te zitten. Gisteren was dat in de hal.....
Sowieso is de DA de beroerdste niet. Gisteren stopte er een oude Lada vlak voor de deur. Voorin de bestuurder en een mevrouw met een hond op schoot. Ofwel de mevrouw, ofwel de hond, of misschien wel allebei waren niet in staat om uit de auto te komen. De DA kwam naar buiten met gevulde spuit en injecteerde gewoon via het portier.
De operatie wond van Daksi is nu bijna genezen. Met een dag of 2 verwachten wij de kap zonder problemen af te kunnen doen. Al met al heeft het meer voeten in aarde gehad dan verwacht en meerdere malen heeft ons een gevoel van spijt bekropen maar binnenkort zullen we de narigheid weer vergeten zijn. Daksi is gelukkig nog steeds een blije en wilde teckel!

De vogelhuisjes zijn bezet en we horen al kwetteren van jonkies uit de kersenboom en de notenboom. We zien wat spechten hier en daar, af en toe een duif maar helaas is de uilenkast nog steeds niet bewoond. Laatst hoorden we 's nachts wel een uil overvliegen maar blijkbaar heeft hij bij de kerk een mooie woning gevonden.
Het stikt van de vliegen, de mieren en helaas zijn de eerste turbo super wespen al gesignaleerd. Gelukkig hebben ze zo'n harde zoem dat je van te voren gewaarschuwd bent.

Af en toe hebben we bezoek van de buurhonden die via gaten in hekken of via muurtje springen binnen komen en laatst zelfs een vreemde hond, weliswaar met riem maar erg bang en schichtig. Met de meer dan 30 graden die we nu genieten hebben we in ieder geval overal water staan voor eigen dieren maar ook voor gasten.

En woensdag kocht ik kattenvoer.
We hebben zelf geen katten, maar sinds een week of 2 heeft een kattenmoeder de zolder van onze schuur uitgekozen om haar jonkies te krijgen. De jonkies hebben we nog niet gezien, alleen gehoord, maar het moedertje loopt via een ladder van de zolder naar beneden en kan via de spleet onder de grote oude garagedeur naar buiten glippen om muizen te vangen. Voor de zekerheid hebben we ook hier bakjes water staan en nu dus ook kattenvoer, maar na een eerste inspectie lijkt ze het Aldi katten voer "konijn en wild" niet zo smakelijk te vinden......
Het moedertje is mooi, grijzig, met wat teintjes bruin en de vader is ons onbekend.

Op het stukje land naast ons huis zijn regelmatig reetjes te vinden, in de sneeuw zijn hun pootjes duidelijk zichtbaar, maar nu dus even niet.

En buiten onze tuin maar wel op hoorafstand zijn uiteraard nog meer dieren te vinden. De ganzen van de buren, de paarden, de varkens en nog iets verder de koeien aan de overkant.
Het is een groot genoegen om hiertussen te kunnen wonen.

3 opmerkingen:

 1. heerlijk, met je eigen dieren, de 'vrije'dieren en de buurdieren en nu ook nog een nestje katten,in welke catagorie valt dan dan???? eigen dieren???
  Ik heb ook kattenvoer gekocht alvast,maar hier is nog geen kitten,ik moet nog even geduld hebben,jij kunt er dus al van genieten, leuk.

  wij hebben ook een nestje vogeltjes in de meterkast en twee zwaluwnesten in de stal,geweldig!laatst zat er een ooievaar twee dagen aan de overkant,helaas is ie ervandoor,maar we genieten,net als jullie, van alles wat er te zien is.groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Katten???? Wat leuk!!! Misschien toch maar een ander merk proberen. Vroeger dacht ik dat katten alles aten, zelfs hondenbrokken. Maar Prinses Poes eet toch het liefst iets van een beetje beter merk. Sorry hiervoor.

   Jammer van de uil. Dat zou toch machtig mooi zijn. Van de week hoorden wij er ook eentje roepen in de avond. En soms vliegt hij/zij laag over en hoor je die prachtige trage vleugelslag. Ik ben wel blij dat de temperatuur iets gezakt is en dat er een lekkere plens water is gevallen. Voor nu een prettig weekend.

   Mip

   Verwijderen
 2. Heerlijk dat beestenspul hè? Wij hebben dan wel niets "eigens"meer, maar genieten wel elke ochtend van een wielewaalconcert...nu al jaren achter elkaar. Dan vraag ik me altijd af: is het al die jaren al dezelfde? Hoe oud worden vogels eigenlijk? Of wordt de plek per generatie doorgegeven? In elk geval is het riedeltje "dudeljo-o" ! uit het bekende liedje helemaal juist en prachtig! Ha! en binnenkort loopt er bij E. en S. een mangalicavarkentje van ons... wel iets anders dan een wielewaal, maar met mooie krulletjes...

  BeantwoordenVerwijderen