woensdag 2 mei 2012

De galerie

Het is inmiddels een vast item geworden in onze agenda van 1 mei. De opening van de Nagypalli Pince Galéria, in Nagypall dus.
Na 2 jaar met storm en regen was het nu stralend en in de zon al bijna niet meer uit te houden. Met bewondering keken we naar de diverse dansgroepen die schijnbaar zonder moeite hun voorstelling met plezier speelden. Uiteraard, zoals dat gebruikelijk is, midden op straat want het dorp is hier en iedereen die door het dorp heen moet, wacht geduldig op het teken van de mannen en vrouwen in gele hesjes.

Behalve de expositie, deze keer erg leuk en kleurrijk, is het ook een soort openbaar feest, een straatkroeg, een reunie waar je vrienden ontmoet en soms mensen die je alleen hier even spreekt en dan weer een jaartje niet. Onder het genot van liters water en uiteraard andere drankjes, NL kaas, stroopwafels en heerlijk hartig brood kletsten we bij en keken we naar de schilderijen, de foto's, wandkleden en beelden.
Veel van de kunst is afkomstig uit het dorp Bódvalenke. Een zeer arm dorp waar de bewoners een prachtige manier hebben gevonden om hun dorp op de kaart te zetten. Op de informatie hieronder vinden jullie ook de link naar dit bijzondere dorp.

De expositie poster


Belangrijke info


Aan deze informatie hebben jullie voldoende om zelf eens een kijkje te nemen! Let op de openingstijden op de poster.

1 opmerking:

  1. Dank Katinka, voor dit leuke verhaal! Na een dag opruimen en poetsen is het hier weer een beetje normaal...nou ja, als er ook bijna 200 mensen gulyas eten in je tuin, mag er ook best wat op te ruimen zijn. We hebben ondertussen wel de hele dag lopen nagenieten en ons lopen herinneren wie er allemaal waren. Dat nagenieten gaat gewoon door en we hopen natuurlijk dat er ook veel mensen `gewoon`langskomen dit seizoen!

    BeantwoordenVerwijderen