zondag 20 mei 2012

Katjes op zolder

Een tijdje geleden schreef ik al dat een moederpoes onze zolder van de schuur had uitgekozen om haar jonkies te krijgen. We brachten trouw bakjes water en melk en we kochten voer, alhoewel dat niet zo in goede aarde viel.
Af en toe zagen we de moeder poes naar beneden lopen, onder de kier van de garagedeur door op zoek naar lekker eten.
Inmiddels heeft P uitgevonden van wie het moedertje is. En de bazin van het moedertje is opgetogen dat haar beestje zo'n veilig plekje heeft uitgekozen voor het nestje. Voorzichtig zijn ze de zolder opgelopen om de jonkies te bekijken. De bazin wil het moedertje graag terug en inclusief haar jonkies! Van harte welkom zijn ze alle drie. Maar nu nog even niet natuurlijk, even nog op de warme, droge kraamkamer tussen het noppen plastic en het mini opgevouwen zwembadje dat er ligt.

Uiteraard weten meer bewoners uit het dorp van de gezinsuitbreiding en iedereen weet wel raad met de diertjes, ons wordt aangeraden om er minstens 1 te houden, voor de muizenvang natuurlijk! Ook de bazin heeft ons aangeboden dat we er 1 kunnen houden. We hebben besloten om het niet te doen, hoe leuk en lief ze ook zijn. En ook weten we, dat als ze straks op haar eigen landgoedje woont, moeder met kinderen toch wel af en toe in onze tuin zal opduiken.....

Gisteren ging ik ook even kijken, met een knijpkatje nieuwe stijl van Ikea in de hand en P het fototoestel gingen we de trap op. De moederpoes kijkt nog wel bezorgd maar vlucht niet meer weg en de kleintjes zijn erg leuk en hebben het volgens ons wel gezellig daar op zolder. We zijn benieuwd wanneer de moeder besluit om de zolder te verruilen voor het nieuwe bestaan, en misschien besluit ze toch weer anders.......2 opmerkingen:

  1. ooooo, ik smelt natuurlijk onmiddellijk.... hou van honden,maar katten, mmmmm. Maar je hebt gelijk hoor, de buurkatten houden ons huis hier ook muis- en ander "on"gediertevrij. daar hoef je niks voor te doen en zeker nu ze bij jullie geboren zijn. Ach, ach, die rooie, wat een mooie....Ik hou gauw op , anders ga ik mn eigen kattengeschiedenissen spuien en dat zijn er heel wat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn dotjes, werkelijk waar! Maar precies zoals Frouke en jijzelf ook zeggen: die katjes weten overal de weg en jullie hebben ongevraagd al controle! Ben benieuwd hoe de honden er mee omgaan als zij de beestjes op het veld tegenkomen? Probeer de droge brokjes eens die de honden ook krijgen: de kittens zullen alleen nog maar moedermelk drinken maar moeders vindt de harde brokjes misschien wel lekker voor haar tanden!? Hebben jullie allemaal genoten van het weekend samen? Ga je vanavond al naar B of lukt morgenvroeg ook? Enne, heb je moeten strijken...??? Barbara

    BeantwoordenVerwijderen