zondag 11 december 2011

Familie recept


Het is weer voor wintercake en dat is de specialiteit van P. Ik doe de appeltaarten en hij de cakes. Zijn cake is naar oud familie recept en inmiddels dus ook voor mij gesneden koek.....
Het is geen Hongaarse cake maar het zou er eentje kunnen zijn.
Hazelnoten en cacao zijn hoofdbestanddelen en dat past hier natuurlijk heel erg goed.

CFD en ik staan bij het aanrecht maar P is streng met zijn deeg. Als ik wat bak doen CFD en ik een kleine deegtest, maar P weet dat het wel goed zit en slechts het weinige deeg dat aan de garden van de mixer blijft plakken is voor ons.
En nu staat hij te pronken in de keuken. Misschien vanavond al een plakje, maar morgen zal hij nog lekkerder zijn.

4 opmerkingen:

 1. Ooo, mochten CFD en jij niet eens de beslagkom uitlikken? Mocht ik vroeger altijd, ten koste soms van fantastische buikpijn van dat rauwe deeg...misschien heeft P wel helemaal gelijk!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een nostalgie! Wij (mijn tweelingzusje en ik) mochten thuis ook altijd de beslagkom uitlikken.
  En als mijn moeder gehaktballen draaide, (geen Hollandse ronde, maar platte) dan maakte ze ook 3 mini variaties waar we in de namiddag knus saampjes in de keuken van smulden. Tegenwoordig is er het ritueel als Mi kookt: valt er vooraf nog wat te jatten van het aanrecht, haha! Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk. Hans bakte van de week ook al cake en ineens hoorde ik een schreeuw uit de keuken: Kom het maar halen! Maar ja, de nieuwe (oude) Kenwood laat niet zoveel beslag achter. Jammer vond ik dat wel maar gebakken was het ook heel lekker.

  En Ba dat jatten van het aanrecht, dat doet Hans dan weer. Meestal als ik even niet kijk. De dondersteen. Honden krijgen bij ons niets van het aanrecht, althans dat is altijd de bedoeling. Probeer maar eens vier hele zielige ogen niet te belonen.

  Mip vanuit een zonnig en warm Gerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mip, daar heb ik met Bep & Teun en Toos & Herman nou geen last van want die zwemmen lekker buiten in de varkenstrog. Sterker nog: onder de tien graden krijgen ze helemaal geen voer van 't vrouwtje en dan moeten ze het doen met het (uiteraard ruim aanwezige) groen! Barbara

  BeantwoordenVerwijderen