zaterdag 5 november 2011

Feestje

Gisteren was ik jarig. Geen speciaal jaar, gelukkig, maar toch altijd een feestje. Het was een mooie dag om jarig te zijn en in ieder geval sinds heel lang weer eens een verjaardag met zon, uitbundige zon, bijna de hele dag.
Het feestje begon 's morgens al met de leuke en attente post die er al tijdig was en die netjes door P was achtergehouden. En uiteraard de mailtjes die binnenliepen. Bij het ontbijt de cadeaux, achtergelaten door mijn moeder en zus en natuurlijk van PCFD. Van CFD kreeg ik nieuwe warme sloffen voor de winter, want op een keer zal dit mooie weer toch zijn einde vinden....de oude zaten inmiddels vol gaten, waren ook made in Kina en zijn inmiddels ritueel verbrand. Van P kwamen er 2 mooie siliconen bakvormen, voor appeltaart en voor tulband, ook prima met de winter in aantocht. En omdat ik best graag alcohol lust, bij tijden, en als de auto stil staat, een fles lekkere Unicum Next.

We liepen over de markt in Bonyhad, al veel kool, kool en kool en allerlei soorten wortels zij aan zij met de ingemaakte kool met diverse kruiden in grote witte emmers. Aan het begin van het seizoen vinden we het toch altijd weer leuk om te zien. Ook al missen we de varieteit uit NL, het echte leven met de seizoenen heeft toch ook zijn charme....
Bij Anna dronken we koffie met een gebakje erbij en na een bezoek aan de dierenapotheek reden we naar huis.
's Avonds werd ik verwend door een groots diner bij Enoteca Corso in Pécs. En verwend door P die deze keer zou rijden. We besloten all the way te gaan en dat betekent in dit geval een 5 gangen diner, van elk hoofdstukje een onderdeel. Met voor mij dus 5 glazen heerlijke bijpassende wijn en om te beginnen een glas peszgö.
We hadden geen fototoestel bij ons, stom genoeg, maar de telefoon van P kan het een beetje. Hieronder dus een impressie van de pompoensoep met geconfijte knoflook, een steak tartare(geweldig!), een pompoenrisotto met garnalen en rauwe uitjes, een stukje eendenborst met eendenlever en een "palacsinta" met chocolade en banaanijs.
Het was een heerlijke dag waar ik nog wel even van na kan genieten. En ook vandaag schijnt de zon dus ik ga snel naar buiten!
4 opmerkingen:

 1. Nou....dat telefoontje doet het best! Wat een feestmaal...vooral die tartaar spreekt me aan! Weer iets om naar uit te kijken voor als we terug zijn! Fijn dat je zo'n mooie dag had gisteren met liefs én zon. Dan kun je écht genieten, zelfs van de aanblik van kool,kool,kool....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet er mooi en lekker uit! En wat een verwennerij jij naast de chauffeur, met champagne en wijn. Als dat maar geen liggend vervoer is geworden. Nogmaals van harte met zo'n feestelijke verjaardag.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefliciteerd nog,met je verjaardag en wat ben je verwend zeg,leuk hoor. Precies zoals een verjaardag zijn moet ;-)

  groeten van linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Katinka.
  Een dag te laat, maar alsnog:
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  H&A

  BeantwoordenVerwijderen