maandag 14 november 2011

James Herriot

Dit wordt vooral een fotoblog, plaatjes van een zonovergoten weekend, koud, maar zonnig en daarom nog steeds heel lekker buiten. We kleden ons er op, op kou, op rommel uit de tuin, op hondjes en onze truien en broeken zijn minstens 15, maar dat is het gemak van hier, alles voldoet nog uitstekend.
Toch, af en toe komt er iets nieuws, voor de lol, niet omdat het nou écht nodig was.....
Het is hier James Herriot land. Heuvelachtig, zeer platteland, boerderijen, dieren, geen rijkdom en karakteristieke mensen. En daar hoort een petje bij. Een James Herriot petje.
Er gebeurde meer dit weekend. De Palinka is gestookt en staat nu nog netjes in de rust in afwachting van de Proef. We waren op het Ganzendiner ter ere van Sint Maarten. Daarover later meer. Nu eerst de foto's van huis, tuin en onze CFD in de herfstzon. Half november inmiddels!
4 opmerkingen:

 1. Leuke serie! Vooral de pet doet het erg goed en geeft cachet aan het buitenleven....Wat een mooi licht hè? Wij reden zaterdag weer eens over het groniger platteland (niks Herriot, gewoon echt plat dat land)en ook hier straalde de herfstzon, prachtig! Benieuwd naar het ganzenverslag. Voor ons zit er vast geen voorspoed in komend jaar, in een auto onderweg is het slecht gans eten.Nou, we wanhopen nog niet hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige foto's,kan er geen genoeg van krijgen.
  En die pet,wat toevallig,ik zei van de week tegen mannetje dat hij ook zo'n pet moest gaan dragen,dat vind ik zó leuk!
  lekker hoor,die ouwe kleding,gemak dient de mens,toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht eerst nog dat het James zelf was, maar nee het is P!

  Zo mag de hele winter voor mij wel doorgaan. In de nacht lekker koud en overdag genieten van een stralende zon. Die oude kleren komen goed van pas en van sommige is het zelfs jammer dat ze slijten.

  Ben benieuwd naar de gans.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's, prima weertje en prachtig, die pet!
  Een oud collega van mij is jaren geleden in Engelse stijl getrouwd: 2 heren in "James Harriot" kleding, perfect op elkaar afgestemd. Kijken jullie trouwens ook op donderdag op NL1 naar "Hoe heurt het eigenlijk" van Jort Kelder? Zie je ook veel tradities in Schotland en Engeland, leuk om naar te kijken. Barbara

  BeantwoordenVerwijderen